Silmusalaatti resepti - Talvinen kanasalaatti

Talvinen kanasalaatti

Ainekset

  • 2 kpl broilerinrintafileitä, esimerkiksi Naapurin maalaiskanan hunaja-timjami-marinoituja fileitä
  • 1-2 kpl persimonia
  • 1 rasia Alfalfa Silmusalaattia
  • N. 150 g pala tuorekurkkua
  • n ½ dl saksanpähkinöitä
  • 1 dl keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 3rkl Rouskuvaa Silmusalaattia
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • Suolaa, mustapippuria
  • Tuoretta basilikaa ja timjamia

Valmistus

Kanasalaatti maistuu aina. Sen voi valmistaa myös etukäteen ja syödä seuraavana päivänä lounaaksi.  Reseptissämme on keskitalvella sesongissa olevia hedelmiä, kuten persimonia. 

 

Valmistus: 

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön 30 min ennen valmistusta.
  2. Paista fileisiin pannulla kaunis paistopinta, ja kypsennä 120-asteisessa uunissa mehevän kypsiksi 10 minuutin ajan. Anna kanan levähtää folion alla sillä välin, kun kokoat salaatin. 
  3.  Huuhtele ja viipaloi persimonit. Pese kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. 
  4. Levitä Alfalfa Silmusalaatti lautaselle salaattipohjaksi ja lisää tomaatit, kurkkuviipaleet ja persimonit.
  5. Asettele päälle viipaloidut kanafileet. 
  6.  Ripottele päälle Rouskuvaa Silmusalaattia ja pähkinöitä. Pirskottele oliiviöljyä ja sitruunamehua.
  7. Koristele annokset tuoreella basilikalla ja timjamilla. 

Nauti herkullinen ruokaisa salaatti energiaa tuovana lounaana! 

 

Suosittelemme reseptiin Naapurin maalaiskanan marinoituja kanafileitä, esimerkiksi hunaja-timjami-marinoituja fileitä. 

FacebooktwitterFacebooktwitter