Valmistus
Silmusalaatti sopii erinomaisesti kulho-ruokiin. Aasialaisiin resepteihin toimii parhaiten Tulinen Silmusalaatti, jossa on japanilaista daikon-retikkaa, joka tuo mukavaa kipakkuutta annoksiin. Tataki-kastike viimeistelee vihreän raikkaan kulhon maut.
Valmista ensin tataki-kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä astiassa ja anna maustua, välillä sekoittaen.
Valmistus:
- Keitä riisi kypsäksi ja siirrä jäähtymään.
- Hiero loheen reilusti suolaa ja pippuria. Leikkaa lohi 2x2cm tangoiksi. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Lisää pannulle öljyä tai voita. Paista hyvin nopeasti molemmilta puolilta niin, että pinta saa kauniin värin ja sisus jää mehevän punaiseksi.
- Huuhtele ja kuivaa kurkku. Suikaloi pitkiksi ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä.
- Halkaise ja viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi.
- Poista avokadosta kivi ja kuori, leikkaa sitten siivuiksi.
- Kokoa annokset: Nosta annoskulhoihin riisiä. Asettele Tulinen Silmusalaatti, avokado-, fenkoli- ja kurkkuviipaleet kulhon reunoille. Nosta paistettu lohi annosten päälle tankoina tai siivutettuna.
- Viimeistele annokset valuttamalla päälle tataki-kastiketta. Koristele seesaminsiemenillä ja ruohosipulilla.