Silmusalaatti resepti - Täytetyt pitaleivät

Täytetyt pitaleivät

Ainekset

  • 4 - 8 kpl pitaleipiä
  • 1 rasiallinen Tulista Silmusalaattia

Hummus Rouskuvalla

  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • yhden sitruunan mehu
  • 1 rasiallinen Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria myllystä

Tomaatti - korianterisalaatti

  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 2 kpl kypsiä tomaatteja kuutioituna
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Maustettu jauheliha

  • 400 g naudanjauhelihaa (vegaaninen versio syntyy helposti Härkiksestä)
  • 2 rkl ras-el-hanout mausteseosta (tai juustokuminaa ja jauhettua korianteria)
  • suolaa

Valmistus

Täytetyt pitaleivät sopivat erinomaisesti ystävien tai perheen rentoihin kokoontumisiin – tapahtuipa se keittiön pöydän äärellä, omalla parvekkeella tai piknikillä. Meze-pöytä -tyylisesti tarjoiltuna jokainen voi koota pitäleipänsä väliin juurin sopivan määrän kutakin täytettä. Laita kaikki täytteet omiin astioihinsa ja pakkaa mukaan puistopiknikille! 

 

Hummus Rouskuvalla Silmusalaatilla: 

  1. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla 1-2 minuuttia. Vahdi jatkuvasti! sekoittele tarpeen mukaan. Anna jäähtyä hetki. 
  2. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi hummukseksi. 

 

Tomaatti – korianterisalaatti:

  1. Sekoita tomaatti ja hienonnettu korianteri kulhoon salaatiksi
  2. Mausta kevyesti suolalla ja tilkalla oliiviöljyä. Sekoita. 

 

Maustettu jauheliha tai Härkis:

  1. Paista jauheliha tai Härkis pannulla kypsäksi. 
  2. Mausta ras-el-hanout mausteseksella ja suolalla.

 

Lämmitä pitaleipiä kevyesti pannulla tai uunissa.

Tarjoile pitaleivät silmu-hummuksen, maustetun jauhelihan/härkiksen, tomaatti-korianterisalaatin ja Tulisen Silmusalaatin kanssa. Asettele kaikki täytteet omiin astioihinsa, jotta jokainen voi kasata kutakin mieleisensä määrän oman pitaleipänsä väliin. 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter