Tofu bowlissamme on runsaasti ihania juureksia ja annos on täynnä värejä. Kulhoruoissa asettelu on tärkeää – panosta siis valmiiden ainesosien kauniiseen asetteluun. Voit myös leikitellä asettelulla ja juuresten viipalointitavalla. Kauniin lopputuloksen saat, kun asettelet ainesosat kulhoon omiksi sektoreikseen.
Valmistus:
1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaiseti, siirrä pieneen kulhoon ja laita sivuun odottamaan.
2. Laita uuni kuumenemaan 225 ℃ -asteeseen.
3. Kuori bataatti, punajuuret ja myskikurpitsa. Poista kurpitsasta siemenet. Kuutioi bataatti. Leikkaa punajuuret ja kurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita juuresten joukkoon öljy ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Paahda bataattia, punajuuria ja kurpitsaa uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile haarukalla viipaleiden pehmeys ja nosta pelti pois uunista, kun haarukka menee viipaleista läpi.
5. Ota pelti pois uunista, ja lisää pellille Rouskuva Silmusalaatti. Paahda vielä 5 minuuttia.
6. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen avulla ja kuutioi se.
7. Kuumenna öljy pannulla. Paista tofuun rapea pinta. Siirrä pannu pois levyltä ja jätä tofu odottamaan.
8. Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa niistä ohuita viipaleita.
9. Kokoa annos: Nostele ensin kulhon pohjalle kvinoa. Lisää päälle runsaasti Tulista Silmusalaattia. Asettele kulhoon porkkanaviipaleet ja tofukuutiot. Nostele joukkoon punajuuri-, kurpitsa- ja bataattikuutiot. Lisää kulhoon pari ruokalusikallista hummusta. Ripottele päälle paahdettua Rouskuvaa Silmusalaattia. Viimeistele annos chiliviipaleilla, ruohosipulilla ja tuoreella timjamilla.
Suosittelemme käyttämään kotimaisten valmistajien herkullista marinoitua tofua Jalotofulta ja Baba Foodsin Chili- tai Green hummusta.