Silmusalaatti resepti - Uunilohta escabeche versojen kera

Uunilohta escabeche versojen kera

Ainekset

  • 600g kirjolohifileetä
  • 1kpl punasipuli pieninä kuutioina
  • 2kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1dl oliiviöljyä
  • 2kpl kypsiä tomaattia kuutioituna
  • ½ dl sherryviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 rasia Parsakaali Silmusalaattia

Lisäkkeeksi

  • Tarjoile salaatin, keitetyn riisin tai paahdettujen sesongin kasvisten tai perunoiden kera

Valmistus

Uunilohi saa välimerellistä raikkautta tomaattisesta escabeche -kastikkeesta. Valmista kastike sillä välin, kun lohi kypsyy uunissa. 

  1. Kuumenna uuni 150-asteeseen. Laita kirjolohifilee nahkapuoli alaspäin voidellulle uunipellille. 
  2. Mausta uunilohi suolalla ja pippurilla. Kypsennä kalaa uunissa 20 minuutin ajan, kunnes se on mehevän kypsää. Jos sinulla on sisälämpömittari, on 42-46℃ astetta sopiva. 
  3. Sekoita escabeche-kastikkeen ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon ½ – 1 rasiallista Silmusalaattia. 
  4. Ota lohi uunista ja nostele kastike lohen päälle. 
  5.  Tarjoa halutessasi salaatin, riisin tai vaikkapa paahdettujen perunoiden kera.

 

FacebooktwitterFacebooktwitter