Valmistus
Syksyn ja talven hurmaava lisuke on uunissa paahdettu myskikurpitsa! Paahdettu Rouskuva Silmusalaatti tekee siitä kevyen aterian itsessään. Voit tarjota sen myös osana ateriaa kanan, lihan tai kasvisten kera.
Valmisteluissa ei kauaan kestä, vain alle 10 minuuttia, jonka jälkeen kurpitsa kypsyy uunissa.
Valmistus:
- Lämmitä uuni 200℃ -asteiseksi.
- Halkaise kurpitsa pituussuunnassa ja kaavi siemenet pois.
- Nosta kurpitsan puolikkaat uuniastiaan sisäpuolet ylöspäin ja sivele öljyllä.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja yrttimausteella tai rosmariinilla.
- Paahda kurpitsaa n. 45min – 1h,15min tai kunnes se on kauttaaltaan pehmeä.
- Mausta Rouskuva Silmusalaatti öljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
- Lisää Rouskuva Silmusalaatti uuniastiaan paistamisen viimeisen 5 minuutin ajaksi.
Valmista kurpitsan lisäkkeeksi raikas salaatti Silmusalaatti-versoista ja paprikasta.
Lisäkesalaatti:
- Pilko paprika tai suippopaprika ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita paprika Silmusalaatti-versojen joukkoon.
- Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sirottele halutessasi ripaus suolaa ja pippuria.
- Koristele cashew-pähkinöillä.
Tarjoile paahdettu myskikurpitsa Rouskuvalla Silmusalaatilla ja lisäkesalaatilla.