Silmusalaatti resepti - Vegevoileipäkakku

Vegevoileipäkakku

Ainekset

  • 12 palaa paahtoleipää
  • ½ dl kauramaitoa

Hummustäyte

  • 200 g kikherneitä
  • 2 dl sitruunamehua
  • 3 rkl tahinia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 dl oliiviöljyä

Avokadotäyte

  • 1/2 rasia Silmusalaatti Alfalfaa
  • 1 iso avocado
  • 200g creamy sheese-vegelevitettä
  • 100g Kasvipohjaista ruoka fraichea
  • 1dl sitruunamehua

Kuorrutus

  • 200g Kasvipohjaista ruoka fraichea
  • 3 rkl vaahtoutuvaa kauravispiä

Koristeeksi

  • Porkkanaa
  • Kurkkua
  • Punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
  • Eri värisiä retiisejä
  • Eri värisiä paprikoita
  • Kesäkurpitsaa
  • Silmusalaatti Alfalfaa

Valmistus

  1. Tee ensin hummustäyte. Laita kaikki hummukseen tulevat ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes hummus on sileää. Lisää lopuksi oliiviöljyä maun mukaan. 
  2. Valmista seuraavaksi avokadotäyte soseuttamalla kaikki avokadotäytteen ainekset esimerkiksi tehosekoittimessa. Mausta täyte mustapippurilla.
  3. Vuoraa kelmulla pyöreä kakkuvuoka.
  4. Asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita mahdollisimman tiiviisti. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät kauramaidolla.
  5. Aloita kerrosten teko: Levitä pohjalla olevien leipien päälle avokadotäyte. Asettele sitten toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se kauramaidolla. Levitä seuraavaksi hummustäyte. Tee päällimmäiseksi kerrokseksi leipäkerros.
  6. Nosta voileipäkakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
  7. Vispaa kauravispi ja sekoita se yhteen ruoka fraichen kanssa kakun kuorrutukseksi.
  8. Kun kakku on tekeytynyt pari tuntia, levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle ja reunoille.
  9. Leikkaa kasvikset koristeiksi ja koristele niillä kakku mielesi mukaan!
FacebooktwitterFacebooktwitter