VIHREÄ SILMUSALAATTI-MAJONEESI
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää joukkoon suola ja tähtianis. Lisää kattilaan perunat ja keitä 10-15 minuuttia hymyillen. Kokeile välillä kypsyyttä vaikkapa pienellä veitsellä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden jäähtyä.
Majoneesi
Sekoita sauvasekoittimella korkeassa astiassa kananmuna, Silmusalaatti, suola, etikka ja sinappi. Lisää joukkoon öljyä, aluksi tipoittain ja sitten vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun majoneesi on paksua, lisää joukkoon vatkattu ranskankerma.
Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolikkaat ensin ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sen jälkeen viipaleet viistosti syiden mukaan kuutioiksi. Poista mahdolliset isot palat joukosta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja kuivaa talouspaperin päällä. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Kuori ja leikkaan omena kuutioiksi. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Paahda sinapinsiemenet paistinpannulla keskilämmöllä parin minuutin ajan. Sekoita ensin kaikki muut ainekset paitsi majoneesi kulhossa. Nostele majoneesi joukkoon niin että se jää kuohkeaksi.
Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia ja nosta huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele perunasalaatti Alfalfa Silmusalaatilla.