Silmusalaatti resepti - Vietnamilaistyyliset Bahn Mi-patongit

Vietnamilaistyyliset Bahn Mi-patongit

Ainekset

  • 1 rs Tulista tai Alfalfa Silmusalaattia
  • 1 pkt tempe esim. Jalotofu Tempe
  • 1 kpl porkkana
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl avomaankurkku
  • 1 prk pikkelöintilientä esim. Rajamäen Pikkelöintiliemi (tai tee itse 1 dl väkiviinaetikka+2 dl sokeri+3 dl vesi)
  • 1 prk majoneesia

Marinadi tempelle

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl ruskeaa sokeria tai vaahterasiirappia
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • öljyä paistamiseen
  • Srirachaa tai tuoretta chiliä

Valmistus

Aloita sekoittamalla marinadi. Leikkaa tempe sopiviksi siivuiksi, ja laita marinadiin. Anna marinoitua muiden työvaiheiden ajan. 

Leikkaa porkkanasta ohuita tikkuja ja siivuta punasipuli ohuiksi siivuiksi. Pikkelöi valmiilla liemellä tai tee liemi itse. Laita jääkaappiin tekeytymään. Pikkelöinti kannattaa tehdä jo vaikka edellisiltana jos mahdollista. 

Paista marinoitu tempe paistinpannulla tilkassa öljyä kummaltakin puolelta niin, että pinnat saavat kauniin värin. 

Kokoa patongit: levitä pohjalle majoneesia, asettele viipaloidut avomaankurkut kauniisti riviin leivälle, lisää paistettu tempe, laita runsaasti Silmusalaattia päälle, lisää pikkelöidyt porkkanat sekä sipuliviipaleet. Viimeistele oman maun mukaan tulisella Sriracha-kastikkeella tai tuoreella punaisella chilillä. 

FacebooktwitterFacebooktwitter