Valmistus
Kesä on hortoilun aikaa! Luonnosta löytyy paljon hyödynnettäviä kasveja, joilla saa lisättyä ruokiin makua ja ravinteita.
Tässä oiva tapa käyttää nokkosta – munakkaassa. Vuohenputkea nautitaan salaatissa.
Valmista ensin tomaatti-sipuli -salaatti valmiiksi lautaselle. Valmista sitten munakas.
Tomaatti-sipuli -salaatin valmistus:
- Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja mausta etikalla.
- Aseta salaatin pohjaksi reilusti Parsakaali Silmusalaattia.
- Kasaa päälle vuorotellen siivutettuja tomaatteja, punasipulia.
- Koristele annos vuohenputkilla, pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele pippuria ja suolaa.
Munakkaan valmistus:
- Laita liesi lämpenemään neloselle asteikossa 1-6.
- Riko kulhoon 3 luomukananmunaa, lisää joukkoon maito, suolaa ja pippuria myllystä sekä nokkoset. Laita teflonpannu kuumalle levylle, sipaise pintaan hieman voita.
- Kaada munakasmassa pannulle ja paista 5-10 sekuntia, kunnes pohja on hieman hyytynyt. Ala ”keräämään” massaa pannun keskelle puuhaarukalla. Ravista myös pannua hieman toisella kädellä. Paista näin n. minuutti.
- Taita munakas ja kippaa lautaselle salaatin viereen ja nauti!