Silmusalaatti resepti - Villiyrttimunakas ja tomaatti-sipuli -salaatti

Villiyrttimunakas ja tomaatti-sipuli -salaatti

Ainekset

Munakas yhdelle

  • 3 kpl luomu kananmunia
  • 2 rkl täysmaito
  • kourallinen tuoreita nokkosia huuhdeltuna ja pienittynä
  • suola ja mustapippuriai myllystä
  • voita paistamiseen

Tomaatti-sipuli -salaatti

  • kourallinen vuohenputkea
  • 2 kpl kypsiä tomaatteja siivuina
  • ½ punasipuli
  • 1 rkl oliiviöljy
  • 1 tl omenaviinietikka
  • ½ rasiallista Parsakaali Silmusalaattia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

Kesä on hortoilun aikaa! Luonnosta löytyy paljon hyödynnettäviä kasveja, joilla saa lisättyä ruokiin makua ja ravinteita. 

Tässä oiva tapa käyttää nokkosta – munakkaassa. Vuohenputkea nautitaan salaatissa. 

Valmista ensin tomaatti-sipuli -salaatti valmiiksi lautaselle. Valmista sitten munakas.

 

Tomaatti-sipuli -salaatin valmistus:

  1. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja mausta etikalla. 
  2. Aseta salaatin pohjaksi reilusti Parsakaali Silmusalaattia.
  3. Kasaa päälle vuorotellen siivutettuja tomaatteja, punasipulia.
  4. Koristele annos vuohenputkilla, pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele pippuria ja suolaa.

 

Munakkaan valmistus:

  1. Laita liesi lämpenemään neloselle asteikossa 1-6.
  2. Riko kulhoon 3 luomukananmunaa, lisää joukkoon maito, suolaa ja pippuria myllystä sekä nokkoset. Laita teflonpannu kuumalle levylle, sipaise pintaan hieman voita.
  3.  Kaada munakasmassa pannulle ja paista 5-10 sekuntia, kunnes pohja on hieman hyytynyt. Ala ”keräämään” massaa pannun keskelle puuhaarukalla. Ravista myös pannua hieman toisella kädellä. Paista näin n. minuutti.
  4.  Taita munakas ja kippaa lautaselle salaatin viereen ja nauti!
FacebooktwitterFacebooktwitter