Silmusalaatti resepti - Vuohenjuusto-juuressalaatti

Vuohenjuusto-juuressalaatti

Ainekset

  • 400 g vuohenjuustoa
  • 3 kpl punajuuria
  • 1 kpl myskikurpitsa
  • 6 kpl porkkanoita
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rasiallinen Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 Rasiallinen Alfalfa Silmusalaattia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

Syksyyn ja talveen sopii mainiosti ruokaisa salaatti paahdetuista juureksista, Rouskuvasta Silmusalaatista ja vuohenjuustosta. 

Valmistus: 

  1. Kuumenna uuni 175℃ -asteeseen. Levitä kuoritut ja paloitellut juurekset uunivuokaan ja sekoita niihin öljy sekä mausteet. 
  2. Paahda juureksia uunissa 35 minuutin ajan.
  3. Lisää Rouskuva Silmusalaatti viimeisen 5 minuutin ajaksi juuresten sekaan. 
  4. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja paista muutaman minuutin ajan vain toiselta puolelta. 
  5. Kokoa salaatti lautasille asettaen Alfalfa Silmusalaatti pohjaksi, nosta päälle paahdetut juurekset Rouskuvan kera ja paistetut vuohenjuustosiivut.

Tarjoile salaatti heti vuohenjuuston paistamisen jälkeen niin, että paahdetut juurekset ja Rouskuva Silmusalaatti ovat lämpimiä.

 

FacebooktwitterFacebooktwitter