Yrttimarinoidut possusouvlakit
Silmusalaatti-tillikastike
Lisäksi
Tämän herkullisen reseptin on meille loihtinut Satokausikalenteri.
Se sopii hyvin kesäisiin grillailuhetkiin, etenkin uusien perunoiden aikaan.
Yrttimarinoidut possusouvlakit:
Leikkaa porsaan kassler reiluiksi kuutioiksi. Valmista marinadi: hienonna yrtit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja sekoita kassler-kuutioihin. Laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä kylmässä vedessä noin tunti ennen grillausta. Pujottele kasslerkuutiot varrastikkuihin ja sudi pintaan vielä runsaasti marinadia. Grillaa souvlakit molemmin puolin kauniin ruskistuneiksi. Varmista, että liha on kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Silmusalaatti & tillikastike:
Valmista kastike. Hienonna tilli ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita tilli, valkosipuli, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä Dijon-sinappi keskenään. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kaada öljy joukkoon koko ajan sekoittaen. Tarjoile kastike Alfalfa Silmusalaatin kanssa. Kokeile myös Tulista Silmusalaattia, mikäli pidät voimakkaammista mauista.
Tarjoilu:
Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tillillä maustetussa vedessä. Mausta voilla ja tarjoile kuumina yrttimarinoitujen possusouvlakien, Silmusalaatin ja tillikastikkeen kanssa.