Silmusalaatin viljelyssä säästetään

energiaa

Silmusalaatin viljely on yhdistelmä käsityötä ja automaatiota. Kasvuhuoneemme sijaitsee Espoon Kerassa, vain 14 km päässä Helsingin keskustasta. Erityistä kasvihuoneessamme on sen  sijainti vanhan terminaalirakennuksen sisällä ja se ettei ikkunoita ole. Tällä yhdistelmällä saavutamme parhaan mahdollisen energiatehokkuuden.

Se vähäinen energiamäärä mitä tarvitsemme, on sertifioitua EKOenergiaa.

Silmusalaatti viljellään

Puhtaista raaka-aineista

Silmusalaatit kasvatetaan puhtaista raaka-aineista: luomusiemenistä ja Päijänteen vedestä. Käyttämämme siemenet ovat idätyskäyttöön tarkoitettuja ja mikrobiologisesti testattuja. Lisäksi pastöroimme siemenet ennen kasvatuksen aloittamista.

Silmusalaattien maku tulee tarkasti valituista lajikkeista ja niiden seossuhteista. Salaatteihin ei ole lisätty ylimääräisiä maku- tai säilöntäaineita – haluamme pitää Silmusalaatin puhtaana luomusalaattina.

Vetenä käytämme Päijänteen puhdistettua vettä jonka toimittaa meille Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) toimesta maailman pisimmän yhtenäisen kalliotunnelin kautta.

Silmusalaatin kasvatuksessa on

kolme vaihetta

Idätämme Silmusalaateissa käytetyt siemenet tietokoneohjelman valvonnassa ja tarkkailemme mm. seuraavia parametreja: ilman lämpötila, kosteus ja virtausnopeus, veden lämpötila ja virtausnopeus, mekaaninen rasitus (liikuttelu ja puhallus).

Versotusvaiheessa huuhtelemme Silmusalaatit virtaavalla vedellä toista sataa kertaa. Idätysvaiheen jälkeen versot kasvavat lopulliseen kokoonsa saaden yhteyttämisen aloittavan valojakson ja sitä kautta kauniin vihreän sävynsä.

Pakkausvaiheessa versot pakataan kierrätettäviin kartonkirasioihin ja siirrämme rasiat kylmiöön odottamaan kuljetusta. Kasvihuoneemme sijainti lähellä keskusliikkeiden terminaaleja vähentää kuljetusten määrää ja samalla minimoi tarvittavan kuljetusmatkan. Luonto kiittää.