Papulinssipihvit
Bataatit
Minttu-kaurakastike
Kasvikset
Eevi Teittinen ideoi Silmusalaatille parhaat kasvisburgerit. Näistä gluteenittomista burgereista ei puutu ravintoa, makua, rakennetta tai proteiinia.
Pihvit: Laita pavut, herneet ja linssit blenderiin (säilykkeet). Lisää munat, jauho ja mausteet. Sekoita hetki. Viipaloi juusto ja silppua sipuli, lisää ne sitten valmiiseen seokseen. Lisää tilkka kookosöljyä tai luomuvoita kuumalle pannulle. Paista pihveistä haluamasi kokoisia, mutta ota huomioon bataattilohkon koko. Anna kypsyä noin 3-7 minuuttia/puoli, kunnes pihvi on valmis käännettäväksi.
Bataatit: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja viipaloi bataatit lohkoiksi. Laita viipaleet pellille ja levitä päälle kookosöljyä sekä suolaa. Siirrä uunin keskitasolle 15-25 minuutiksi hieman uunista ja bataattien paksuudesta riippuen.
Minttu-kaurakastike: Pilko minttu ja kevätsipuli pieneksi ja lisää ne kaurafraicheen. Lisää sekaan limen mehu ja mausteet. Sekoita ja siirrä jääkaappiin hetkeksi
Kasvikset: Laita lehtikaali pellille ja lisää päälle oliiviöljyä sekä guerande-suolaa. Siirrä pelti 120 asteeseen uunin keskitasolle noin 5-8 minuutiksi, kunnes lehtikaalin reunat ovat rusehtavat. Lehtikaali saa rapsakoitua, joten anna sen kovettua rohkeasti! Viipaloi tomaatti.
Kasaa burgerit aloittaen laittamalla alimmaiseksi bataattilohko, jonka päälle voit asetella kasvispihvin. Lisää Silmusalaattia, lehtikaalia, tomaattiviipaleita, korianteria ja lisää päälle minttu-kaurakastike. Laita päälle toinen bataattilohko ja nauti ystävien kera!