Usein kysyttyä…

Miltä osastolta kaupasta löydän Silmusalaatit?

HeVi-osastolta kylmähyllystä.

Miten Silmusalaatteja tulee säilyttää?

Rasian kansi säilyttää kosteuden juuri oikeana, jolloin versot eivät nuukahda ennen aikojaan. Kylmäsäilytys +2…+6 celsiusta pysäyttää kasvun, mikä parantaa säilyvyyttä.

Kuinka pitkään Silmusalaatit säilyvät?

Rasian kannesta näet viimeisen käyttöpäivämäärän. Kylmäketjun säilyessä kotiin saakka katkeamattomana tuotteidemme pitäisi säilyä käyttökuntoisena tähän saakka.

Versoja sisältävässä rasiassa on vaaleaa haituvaa, onko se hometta?

Todennäköisesti kyse on hiusjuurista, joita varsinkin parsakaali ja retikka kasvattavat. Ne ovat sellaista vaaleaa, hometta muistuttavaa kasvustoa, mutta siis kasvin normaalia juuristoa, joilla kasvi yrittää saada vettä. Vasta jos hiusjuuristo muuttuu mustaksi on tuote syytä heittää pois.

Onko Silmusalaatti kotimainen yritys?

Kyllä! Silmusalaatti on Snafu Oy:n aputoiminimi ja tuotemerkki, jonka pääomistaja on yrittäjä Samuli Laurikainen.

Tarvitseeko Silmusalaatteja huuhdella?

Ei tarvitse huuhdella, sillä ne on huuhdeltu toista sataa kertaa kasvatuksen aikana. Jos versot ovat nahistuneet, niin silloin kannattaa huuhdella rasiassa, antaa liian veden valua pois, laittaa kansi takaisin päälle ja tuote takaisin jääkaappiin. Huuhtelu ei tietääksemme lisää tuoteturvallisuutta, mikäli kansi vain on ollut rasian päällä asianmukaisesti (estää yskökset kaupassa ja sitä kautta noroviruksen).