Valmistus
Kesään kuulu grillaus! Maistuvan burgerin valmistat koti- tai mökkigrillissä ja onnistuu valmistus myös pannulla. Tämän reseptin on meille loihtinut grillimestari Viivi Laube-Pohto.
Ohjeessamme on jauhelihasta tehdyt pihvit, mutta voit hyvin käyttää myös esim. kasvipohjaisia pihvejä tai aineksia!
- Coleslaw: Siivuta punakaali. Sekoita majoneesi, siivutettu punakaali, Rouskuva Silmusalaatti ja suola keskenään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Pikamarinoitu punasipuli: Pilko punasipuli ohueiksi siivuiksi. Sekoita punasipuliin balsamico-siirappi ja suola. Jätä marinoitumaan huoneenlämpöön.
- Lämmitä grilli 250 asteeseen suoralle tulelle.
- Muotoile jauhelihasta kaksi tasakokoista pihviä. Älä ylityöstä lihaa, vaan painele se rauhallisesti muotoonsa. Leikkaa sämpylät halki ja juustosta reilut siivut.
- Aseta pihvit grillille, ripota pinnoille suolaa ja rouhaisu mustapippuria. Grillaa kansi alhaalla 4-5 minuuttia. Kun alapinta on saanut kunnolla paistopintaa, käännä pihvi ja grillaa vielä 3-4 minuuttia.
- Käännä ja aseta juustopalat pihveille. Aseta samalla halkaistut sämpylät grillille. Laita kansi alas ja anna juuston sulaa nätisti pari minuuttia pihvien päälle. Ota pieni paistopinta kummallekin sämpylän puolelle.
- Kokoa hampurilainen laittamalla sämpyläpohjan päälle Coleslawta, pihvi juustoineen, marinoitua punasipulia ja hyvä kourallinen Alfalfa Silmusalaattia. Aseta lopuksi burgerin kansi päälle ja nauti!