Silmusalaatti resepti - Grilliburgeri ja Rouskuva Coleslaw

Grilliburgeri ja Rouskuva Coleslaw

Ainekset

Hampurilaiset kahdelle

  • 2 briossisämpylää, esim. Vaasan Naughty Burger -sämpylät
  • 300-400 g mieleistäsi jauhelihaa, 17-20% rasvalla TAI esim. MUU kasvisjauhista (huomioi erillainen paistuvuus)
  • pala vahvaa cheddar-juustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 rasiallista Alfalfa Silmusalaattia

Rouskuva Coleslaw

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl ohueksi siivutettua punakaalia
  • 2 kourallista Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 tl suolaa

Pikamarinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli ohueksi siivutettuna
  • 2 rkl balsamico-siirappia
  • 1 tl suolaa

Valmistus

Kesään kuulu grillaus! Maistuvan burgerin valmistat koti- tai mökkigrillissä ja onnistuu valmistus myös pannulla.  Tämän reseptin on meille loihtinut grillimestari Viivi Laube-Pohto.

Ohjeessamme on jauhelihasta tehdyt pihvit, mutta voit hyvin käyttää myös esim. kasvipohjaisia pihvejä tai aineksia!

 

  1. Coleslaw: Siivuta punakaali. Sekoita majoneesi, siivutettu punakaali, Rouskuva Silmusalaatti ja suola keskenään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Pikamarinoitu punasipuli: Pilko punasipuli ohueiksi siivuiksi. Sekoita punasipuliin balsamico-siirappi ja suola. Jätä marinoitumaan huoneenlämpöön.
  3. Lämmitä grilli 250 asteeseen suoralle tulelle.
  4. Muotoile jauhelihasta kaksi tasakokoista pihviä. Älä ylityöstä lihaa, vaan painele se rauhallisesti muotoonsa. Leikkaa sämpylät halki ja juustosta reilut siivut.
  5. Aseta pihvit grillille, ripota pinnoille suolaa ja rouhaisu mustapippuria. Grillaa kansi alhaalla 4-5 minuuttia. Kun alapinta on saanut kunnolla paistopintaa, käännä pihvi ja grillaa vielä 3-4 minuuttia.
  6. Käännä ja aseta juustopalat pihveille. Aseta samalla halkaistut sämpylät grillille. Laita kansi alas ja anna juuston sulaa nätisti pari minuuttia pihvien päälle. Ota pieni paistopinta kummallekin sämpylän puolelle.
  7. Kokoa hampurilainen laittamalla sämpyläpohjan päälle Coleslawta, pihvi juustoineen, marinoitua punasipulia ja hyvä kourallinen Alfalfa Silmusalaattia. Aseta lopuksi burgerin kansi päälle ja nauti!
FacebooktwitterFacebooktwitter