Ladataan...
Silmusalaatti resepti - Grilliburgeri ja Rouskuva Coleslaw

Grilliburgeri ja Rouskuva Coleslaw

Ainekset

Hampurilaiset kahdelle

  • 2 briossisämpylää, esim. Vaasan Naughty Burger -sämpylät
  • 300-400 g mieleistäsi jauhelihaa, 17-20% rasvalla TAI esim. MUU kasvisjauhista (huomioi erillainen paistuvuus)
  • pala vahvaa cheddar-juustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 rasiallista Alfalfa Silmusalaattia

Rouskuva Coleslaw

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl ohueksi siivutettua punakaalia
  • 2 kourallista Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 tl suolaa

Pikamarinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli ohueksi siivutettuna
  • 2 rkl balsamico-siirappia
  • 1 tl suolaa

Valmistus

Kesään kuulu grillaus! Maistuvan burgerin valmistat koti- tai mökkigrillissä ja onnistuu valmistus myös pannulla.  Tämän reseptin on meille loihtinut grillimestari Viivi Laube-Pohto.

Ohjeessamme on jauhelihasta tehdyt pihvit, mutta voit toki käyttää myös jotain muuta esim. kasvispihvejä. 

 

Valmista ensi Rouskuva Coleslaw: 

Sekoita coleslaw-ainekset, majoneesi, siivutettu punakaali, Rouskuva Silmusalaatti ja suola, keskenään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

 

Pikamarinoidut punasipulit valmistuvat sekoittamalla balsamico-siirappi ja suola ohueksi siivutetun punasipulin kanssa. Jätä marinoitumaan huoneenlämpöön.

 

Lämmitä grilli 250 asteeseen suoralle tulelle.

Muotoile jauhelihasta kaksi tasakokoista pihviä. Älä ylityöstä lihaa, vaan painele se rauhallisesti muotoonsa. Leikkaa sämpylät halki ja juustosta reilut siivut.

Aseta pihvit grillille, ripota pinnoille suolaa ja rouhaisu mustapippuria. Grillaa kansi alhaalla 4-5 minuuttia. Kun alapinta on saanut kunnolla paistopintaa, käännä pihvi ja grillaa vielä 3-4 minuuttia. Käännä ja aseta juustopalat pihveille. Laita kansi alas, ja anna juuston sulaa nätisti pari minuuttia pihvien päälle.

Aseta halkaistut sämpylät grillille samalla, kun laitat juustot sulamaan pihveille. Ota pieni paistopinta niille kummallekin puolelle.

Kokoa hampurilainen laittamalla sämpylän alapinnalle Coleslawta, seuraavaksi pihvi juustoineen. Nosta pihville ensin marinoitua punasipulia ja sitten hyvä kourallinen Alfalfa Silmusalaattia. Aseta lopuksi burgerin kansi päälle ja nauti!

FacebooktwitterFacebooktwitter