Valmistus
Ihana kesäinen ruoka mökille tai kaupunkiin tuomaan tunnelmaa!
Kalasta siika joko järvestä tai kalatiskiltä. Reseptissä kala on jo perattu.
Valmista siika halsterissa:
- Mausta siika suolalla ja pippurilla.
- Täytä siika sitruunasiivuilla, voilla ja silmusalaatilla. Laita halsteriin.
- Grillaa kuumassa grillissä 6-8 minuuttia per puoli.
- Tarjoile varhaisperunoiden ja Silmusalaatin kera.
Valmista uudet perunat:
- Pese perunat huolellisesti. Kuumenna kattilassa keitinvesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon suola ja tillin varret.
- Lisää veteen perunat ja laita hella puoliteholle. Perunoiden tulee peittyä juuri ja juuri.
- Anna perunoiden keittyä hymyillen 12-18 minuuttia koosta riippuen. Kokeile välillä kypsyyttä. Perunat saavat jäädä hieman al denteksi, koska ne kypsyvät vielä hiukan.
- Kaada vesi kokonaan pois ja anna perunoiden kuivua. Poista tillin varret ja hienonna joukkoon loppu tilli.
- Viimeistele kuumat perunat creme fraichella ja silmuilla.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile kesäisen aterian osana!