Silmusalaatti resepti - Halstrattu siika ja uudet perunat

Halstrattu siika ja uudet perunat

Ainekset

siika

  • 1-2kpl kokonainen siika (yhteensä n.1,5kg)
  • 1 kpl sitruuna siivuina
  • 1 rasia Parsakaali Silmusalaatti
  • 80 g voita
  • suolaa ja valkopippuria myllystä

varhaisperunat creme fraichella

  • 600 g varhaisperunoita
  • ½ punttia tilliä
  • 2 tl suolaa
  • vettä

Valmistus

Ihana kesäinen ruoka mökille tai kaupunkiin tuomaan rantatunnelmaa! 

Kalasta siika joko järvestä tai kalatiskiltä. Reseptissä kala on jo perattu. 

 

Valmista siika halsterissa: 

  1. Mausta siika suolalla ja pippurilla. 
  2. Täytä siika sitruunasiivuilla, voilla ja silmusalaatilla. Laita halsteriin.
  3.  Grillaa kuumassa grillissä 6-8 minuuttia per puoli. 
  4. Tarjoile varhaisperunoiden ja Silmusalaatin kera. 

Valmista uudet perunat: 

  1. Pese perunat huolellisesti. Kuumenna kattilassa keitinvesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon suola ja tillin varret. 
  2. Lisää veteen perunat ja laita hella puoliteholle. Perunoiden tulee peittyä juuri ja juuri. 
  3. Anna perunoiden keittyä hymyillen 12-18 minuuttia koosta riippuen. Kokeile välillä kypsyyttä. Perunat saavat jäädä hieman al denteksi, koska ne kypsyvät vielä hiukan. 
  4. Kaada vesi kokonaan pois ja anna perunoiden kuivua. Poista tillin varret ja hienonna joukkoon loppu tilli. 
  5. Viimeistele kuumat perunat creme fraichella ja silmuilla. 
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoile kesäisen aterian osana!
FacebooktwitterFacebooktwitter