Silmusalaatti resepti - Jättikatkaravunpyrstöjä Silmusalaatilla

Jättikatkaravunpyrstöjä Silmusalaatilla

Ainekset

Maustetut jättikatkaravunpyrstöt

  • 200 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä sulatettuna
  • 1/2 tl hienonnettua valkosipulia
  • 1/4 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • (kuivattuja chililastuja)
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Salaattipohja

  • 1 rasia Tulista TAI Alfalfa TAI Parsakaali Silmusalaattia
  • 1 avokado paloiteltuna
  • 150 - 200 g cantaloupe-meloniapaloiteltuna
  • 150 g kirsikkaluumutomaatteja halkaistuina
  • 150 g kurkkua paloiteltuna
  • 50 g paahdettuja, suolattuja cashew-pähkinöitä rouhittuna

Valmistus

Tämä runsas katkarapu-salaatti sopii niin osaksi juhlapöydän tarjottavia kuin kevyeksi ateriaksi itsessään. Ainesosat voi valmistella jo etukäteen ja vain kasata salaatin tovi ennen tarjoilua. 

1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli sekä inkivääri keskenään, ja mausta suolalla (ja chilillä).
2. Purista jättikatkaravunpyrstöistä ylimääräinen neste hellästi, ja laita pyrstöt mausteliemeen.
3. Sekoita salaattiainekset keskenään, ja nosta jättikatkaravunpyrstöt salaatin päälle. Valuta pyrstöjen mausteliemi salaatin päälle.
4. Nauti raikkaan juoman kera. Silmusalaatti suosittelee makeuttamatonta jääteetä.

FacebooktwitterFacebooktwitter