Silmusalaatti resepti - Salaatti punajuurella ja persimonilla

Salaatti punajuurella ja persimonilla

Ainekset

  • 1 rasia Alfalfa tai Tulinen Silmusalaattia
  • 1 rasia Rouskuva Silmusalaattia
  • 2 tai 3 (esikypsennettyä) punajuurta
  • 1 persimon
  • 2 klementiiniä
  • luomu ekstraneitsytoliiviöljyä
  • käsittelemätöntä merisuolaa
  • pari rouhaisua mustapippuria myllystä
  • 2 tl aitokanelia eli Ceylonin kanelia
  • siemen- ja pähkinäsekoitusta tarjoiluun

Valmistus

Herkullinen rouskuva salaatti on maidoton ja gluteeniton. Reseptin on laatinut Mirka Tuovinen.

1. Voit käyttää ajan säästämiseksi esikypsennettyjä punajuuria. Voit myös keittää punajuuret itse. Keitä ne tällöin puolentoista tunnin ajan kuorineen. Irrota kuori punajuurista keittämisen jälkeen käsin. Tämä kannattaa tehdä jo edellispäivänä.
2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa jäähtyneet ja kuoritut punajuuret lohkoiksi. Levitä punajuurten pintaan oliiviöljyä, suolaa, aitokanelia ja pippuria. Levitä punajuuret tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda punajuuria uunissa noin puoli tuntia.
3. Kuori ja paloittele klementiini. Huuhtele ja kuutioi persimon.
4. Kokoa salaatti yhdistämällä kaikki raaka-aineet. Lisää viimeisenä punajuuret, jotta tarjoilua ajatellen koko salaatti ei värjäänny punaiseksi sekoittaessasi salaatin raaka-aineet keskenään.
5. Tarjoile salaatti pähkinöiden ja/tai siementen kanssa.

FacebooktwitterFacebooktwitter