Karitsan paahtopaistit
Rouskuvat uunijuurekset
Punaviinikastike
Aloita kokkaus lasillisella punaviiniä. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön, ja mausta suolalla. Liha saa temperoitua valmistaessasi lisäkkeet.
Punaviinikastike
1. Laita punaviini ja mausteet kattilaan, ja keitä miedolla lämmöllä kunnes nesteestä on haihtunut kolmannes.
2. Siivilöi mausteet pois, ja yhdistä liemi demi glace-kastikepohjaan.
3. Keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
4. Lisää voinokare, ja sekoita.
Rouskuvat uunijuurekset
1. Kuori palsternakat, porkkanat ja mustajuuri ja pese maa-artisokat juuriharjalla (maa-artisokka käytetään kuorineen).
2. Leikkaa juurekset reiluiksi paloiksi.
3. Levitä juurespalat uunipellille, ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Pirskottele oliiviöljyä päälle.
4. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat pehmenneet hieman.
5. Ota pelti pois uunista, ja lisää cashew-pähkinät sekä Rouskuva Silmusalaatti.
6. Mausta pienellä määrällä juoksevaa hunajaa, ja sekoita.
7. Paista 225-asteisessa uunissa vielä viisi minuuttia.
8. Viimeistele lehtipersiljasilpulla.
Karitsan paahtopaistit
1. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, ja lisää öljy.
2. Paista paahtopaistit kahdessa erässä. Laita paistit pannulle, ja paista kunnes saat pintaa kauniin värin.
3. Käännä paistit, ja lisää pannulle reilu nokare voita, rosmariinin oksat ja valkosipulinkynnet.
4. Lusikoi vaahtoavaa voita paistuvien paistien päälle.
5. Aseta paistomittari yhteen paisteista, ja paista 120-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 59-61 astetta.
6. Kääri paistit folioon, ja anna levähtää kymmenen minuutin ajan.
Aseta lautaselle karitsan paahtopaisti sekä rouskuvia uunijuureksia. Valuta paistin kylkeen punaviinikastiketta, ja aateloi annos reilulla tupsulla Silmusalaattia.