Silmusalaatti resepti - Kerrossalaatti evääksi

Kerrossalaatti evääksi

Ainekset

Salaattiin

  • Kikherneitä, käyttövalmiita
  • Silmusalaatti Alfalfa ja Rouskuva
  • Punakaalia
  • Pastaa
  • Kirsikkatomaatteja
  • Salaattia)
  • Alfalfa Silmusalaattia

Salaattikastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Helppo salaatti valmistuu kauniisti purkkiin!

Voit valmistaa salaatin jo edellisenä päivänä ja napata mukaan aamulla lähtiessäsi töihin. 

Kerrossalattiin voit laittaa omat lempi salaattiaineksesi, mutta tässä muutama vinkki salaatin kokoamisärjestykseen: Purkin pohjalle kannattaa laittaa ensin kastike. Seuraavaksi proteiinipitoinen kerros esimerkiksi pavut/ linssit/ tofu/ kala /kana, joiden kannattaa antaa maustua kastikkeessa. Sitten voi laittaa vähemmän herkkiä kasviksia/juureksia kuten porkkanaa, kaalia, kurkkua. Seuraavaksi laitetaan pastaa, riisiä, kvinoaa yms. Lopuksi purkki täytetään salaatinlehdillä ja silmusalaatin versoilla.

 

Tee ensin salaattikastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada valmis kastike purkin pohjalle.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tähän ei tarvita suurta määrää, joten jos aiemmalta aterialta on jäänyt pastaa, hyötykäytä se! Huuhtele ja valuta kikherneet. Pilko kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi.

Aloita salaatin kasaaminen. Laita kastikkeen päälle purkkiin ainekset tässä järjestyksessä: kikherneet, Rouskuvaa Silmusalaattia, punakaalia, pastaa, tomaattia, salaattia ja viimeiseksi Alfalfa Silmusalaattia.

Pakkaa mukaan ja nauti lounastauolla!

FacebooktwitterFacebooktwitter