Valmistus
Raikas broileri ja vehreät uuniversot sopivat erinomaisesti pääsiäisen juhlavammalle aterialle tai herkutteluhetkiin pitkin kevättä.
VALMISTUS
- Ota broilerinfileet huoneenlämpöön temperoitumaan 30min ennen valmistusta, ja mausta ne suolalla ja rub-mausteella.
- Huuhtele parsat/broccolinit viileällä vedellä ja napsauta puumainen tyviosa pois. Paloittele parsat.
- Laita parsapalat tai broccolinit ja Rouskuva Silmusalaatti kulhoon. Pirskota päälle oliiviöljyä, mausta ja sekoita.
- Mittaa gremolatan ainekset tehosekoittimeen, ja aja sileäksi.
- Kuumenna pannu, lisää öljy ja timjamin oksat pannulle. Paista fileisiin kaunis väri pintaan.
- Kypsennä rintafileet 150-asteisessa uunissa matalassa vuoassa 15 minuutin ajan. Otettuasi vuoan uunista, peitä se foliolla, ja anna fileiden vetäytyä hetki.
- Levitä parsa-Rouskuva -seos pellille. Aseta terttutomaattivarret viereen. Paahda 225-asteisessa uunissa 5-7 minuutin ajan.
- Aseta broilerinfileet, uuniversot ja gremolata lautasille. Koristele Alfalfa Silmusalaatilla ja sitruunalohkoilla.
Nauti raikkaan juoman kera hyvässä seurassa!
Resepti on tehty yhteistyössä Juha Larmin kanssa. Kuvassa Juha Larm kokoamassa annosta.