Silmusalaatti resepti - Raikas Sitruunabroileri versoilla

Raikas Sitruunabroileri versoilla

Ainekset

Sitruunabroileri kahdelle

  • 2-3 kpl broilerin rintafileitä
  • Sitrus-rub -maustetta
  • suolaa
  • timjamin oksia
  • öljyä paistamiseen

Uuniversoja

  • 1 nippu vihreää parsaa tai broccolinia oman maun mukaan
  • 1 rasia Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 2 vartta kirsikkaterttutomaatteja
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Silmusalaatti-gremolata

  • ½ rasiaa Alfalfa Silmusalaattia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku minttua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • raastettua sitruunan kuorta
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistus

Raikas broileri ja vehreät uuniversot sopivat erinomaisesti pääsiäisen juhlavammalle aterialle tai herkutteluhetkiin pitkin kevättä. 

VALMISTUS 

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön temperoitumaan 30min ennen valmistusta, ja mausta ne suolalla ja rub-mausteella. 
  2. Huuhtele parsat/broccolinit viileällä vedellä ja napsauta puumainen tyviosa pois. Paloittele parsat. 
  3. Laita parsapalat tai broccolinit ja Rouskuva Silmusalaatti kulhoon. Pirskota päälle oliiviöljyä, mausta ja sekoita. 
  4. Mittaa gremolatan ainekset tehosekoittimeen, ja aja sileäksi. 
  5. Kuumenna pannu, lisää öljy ja timjamin oksat pannulle. Paista fileisiin kaunis väri pintaan.
  6. Kypsennä rintafileet 150-asteisessa uunissa matalassa vuoassa 15 minuutin ajan. Otettuasi vuoan uunista, peitä se foliolla, ja anna fileiden vetäytyä hetki.
  7. Levitä parsa-Rouskuva -seos pellille. Aseta terttutomaattivarret viereen. Paahda 225-asteisessa uunissa 5-7 minuutin ajan.
  8.  Aseta broilerinfileet, uuniversot ja gremolata lautasille. Koristele Alfalfa Silmusalaatilla ja sitruunalohkoilla. 

Nauti raikkaan juoman kera hyvässä seurassa!

 

Resepti on tehty yhteistyössä Juha Larmin kanssa. Kuvassa Juha Larm kokoamassa annosta.

FacebooktwitterFacebooktwitter