Ladataan...
Silmusalaatti resepti - Letkeä mangosalaatti Thaimaasta

Letkeä mangosalaatti Thaimaasta

Ainekset

Friteeratut maapähkinät

  • 3 rkl maapähkinöitä kuorittuna
  • 1 dl maapähkinäöljyä

Dressing

  • Pieni pala inkivääriä
  • 3 kpl limen mehua
  • 2 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 pnt korianteria
  • 1 dl kalakastiketta
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 1 dl sesamöljyä (mietoa)

Salaattiin

  • 1 ras Letkeän LEMPEÄ silmusalaatti
  • 1 kpl kurkku
  • puolikas thai mango
  • 200 g nuudeleita makusi mukaan
  • 3 kpl punainen chili
  • 50 g bambun sydäntä
  • 3 rkl paahdettua sipulia
  • kourallinen korianteria

Valmistus

Lämmitä öljy pannulla ja friteeraa pähkinät kauniin ruskeiksi. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla.

Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limeistä mehut. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Siivilöi halutessasi.

Kuori kurkku ja mango ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Kypsennä nuudelit ja jäähdytä. Poista chileistä siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa bambu suikaleiksi. Sekoita hyvin isossa kulhossa Silmut, suikaloidut vihannekset, nuudelit ja dressing. Viimeistele salaatti paahdetulla sipullla ja korianterilla.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus