Silmusalaatti resepti - Lihattoman lokakuun tortillat

Lihattoman lokakuun tortillat

Ainekset

  • Alfalfa Silmusalaatti
  • Tulinen Silmusalaatti
  • Rouskuva Silmusalaatti
  • Tortillalettuja
  • Tofua
  • Creme fraichea tai kaura fraichea
  • Tortilla nachoja
  • Öljyä paistamiseen
  • Soijakastiketta
  • Kirsikkatomaatteja
  • Suippopaprikaa
  • Korianteria

Guacamole

  • 1 iso syöntikypsä avokado
  • 1 kypsä tomaatti
  • ½ pieni punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikkaan limen mehu
  • korianteria
  • suolaa ja pippuria

Tuore salsa eli Pico de Gallo

  • 2 kpl kypsiä tomaatteja
  • ½ sipuli
  • ½ punainen chili
  • puolikkaan limen mehu
  • suolaa

Valmistus

Tortillat ovat maistuvaa arkiruokaa monissa perheissä, ja niitä voi tuunata erilaisilla täytteillä lähes loputtomiin. Silmusalaatit sopivat erinomaisesti tortillojen väliin tuomaan makua, raikkautta ja proteiinia. 

Valmistusohje:

Ota tofu pois pakkauksesta ja kääri se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai muutamaan talouspaperiarkkiin. Siirrä käärö painon alle (lautanen, työlauta, kevyt paistinpannu tms) kuivumaan 10-20 minuutiksi. 

Leikkaa tofu n 1 cm kuutioiksi. Paahda kuivalla pannulla niin, että tofukuutiot saavat hieman väriä. Lisää tilkka öljyä ja mausteita (esimerkiksi chiliä ja currya)) ja paista muutaman minuutin ajan. Siirrä pannu pois levyltä, ja lisää tilkka soijakastiketta ja tuoretta korianteria ja sekoita. 

Valmista guacamole ja salsa pilkkomalla ja sekoittamalla näiden ainekset keskenään kulhoissa. Voit myös käyttää kaupan valmista salsaa ja guacamolea. 

Lämmitä tortillalettu kuivalla pannulla halutessasi. Lisää reilu kasa Silmusalaattia pohjalle. Lisää paistettua tofua, guacamolea, salsaa, lempikasviksiasi ja Rouskuvaa Silmusalaattia. Rouskuvasta saat annokseen runsaasti proteiinia sekä rakennetta. Voit lisätä myös creme fraichea tai kaura fraichea tuomaan lempeyttä ja täyteläisyyttä. 

FacebooktwitterFacebooktwitter