Silmusalaatti resepti - Maukas kanasalaatti

Maukas kanasalaatti

Ainekset

kahdelle hengelle

  • 2 kpl broilerin rintafilee makusi mukaan maustettuna
  • 1 dl kirsikkaluumutomaatteja halkaistuna
  • 1 dl tummia rypäleitä halkaistuna
  • 1 dl kurkkua paloiteltuna
  • 1 dl cantaloupe-melonia paloiteltuna
  • 4 rkl murskattuja suolattuja ja paahdettuja cashew-pähkinöitä
  • 1/2 rasia Alfalfa tai Tulista Silmusalaattia
  • 4 rkl Rouskuvaa Silmusalaattia
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

Kanasalaatti sopii moneen tilanteeseen! Tässä herkullinen ja hedelmäinen versio. Voit tarjoilla sen joko kuvanmukaisesti aseteltuna tai pilkkoa kanan paloiksi ja sekoittaa kaikki ainekset. 

Voit myös korvata kanan helposti paistamalla halloumia tai tofua pannulla. 

 

1. Mausta broilerin rintafilee oman makusi mukaan. Me Silmusalaatilla suosittelemme rub-maustamista. Anna lihan temperoitua 15-30              minuuttia ennen paistamista. Tässä välissä on hyvä hetki esikäsitellä salaatin muut ainekset.
2. Paista rintafileeseen pannulla kaunis paistopinta, ja kypsennä 120-asteisessa uunissa mehevän kypsäksi 10 minuutin ajan. Anna lihan              levähtää folion alla sillä välin kun kokoat salaatin.
3. Levitä Alfalfa tai Tulinen Silmusalaatti lautaselle, ja asettele kirsikkaluumutomaatit, rypäleet, kurkut ja cantaloupemelonit Silmusalaatin        päälle.
4. Pirskottele oliiviöljyä ja sitruunamehua salaatin päälle, ja rouhi pintaan hieman mustapippuria.
5. Viipaloi broilerin rintafilee, ja asettele se salaatin päälle.
6. Ripottele päälle Rouskuva Silmusalaatti ja Cashew-pähkinät.
7. Nauti tuoreen leipäviipaleen ja raikkaan juoman kera!

FacebooktwitterFacebooktwitter