Valmistus
Herkulliset paahdetut juurekset sopivat erinomaisesti pääsiäispöytään. Maa-artisokan hienostunut maku tuo vaihtelua perinteisiin uunijuureksiin. Varsiparsakaalin ja versojen kera paahdetut juurekset Rouskuvalla Silmusalaatilla ovat maukas annos sellaisenaan tai voit tarjota juurekset osana muuta ateriaa. Käytä maa-artisokat kokonaisina ja kuorimatta. Voit käyttää myös muut juurekset kuorineen pesten ne hyvin. Näin saat annoksesta kivasti rouheamman näköisen.
Valmistus:
- Pese artisokat huolellisesti juuriharjalla. Kuivaa mukulat ja laita leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kuori palsternakat, porkkanat, bataatti ja juuripersiljat. Leikkaa juurekset mahdollisimman samankokoisiksi, jotta ne paahtuvat uunissa tasaisesti. Levitä uunipellille artisokkien sekaan. Lorauta juuresten päälle runsaasti oliiviöljyä ja rouhi päälle suolaa ja pippuria. Lisää joukkoon tuoretta timjamia.
- Paahda 175℃-asteisessa uunissa noin 30-45 minuutin ajan tai kunnes juurekset alkavat saada väriä ja tuntuvat haarukalla kokeiltuina kauttaaltaan pehmeiltä.
- Nosta uunin lämpötila 200℃-asteeseen ja sekoita juuresten joukkoon Rouskuva Silmusalaatti. Lisää pellille varsiparsakaalit, joiden päälle on ripoteltu suolaa, pippuria ja hieman öljyä.
- Paahda uunissa vielä 5 minuuttia.
- Nostele lautasille keko paahdettuja uunijuureksia ja Rouskuvaa. Ripottele päälle cashew-pähkinöitä. Asettele annoksen kylkeen varsiparsakaalia ja Silmusalaatti-versoja.
- Viimeistele annokset tilkalla manteliöljyä ja balsamicoa. Koristele tuoreella timjamilla.
Voit nostaa juurekset pöytään myös uunivuoassa.