Silmusalaatti resepti - Paistettua siikaa ja rapeita silmuja currymajoneesissa

Paistettua siikaa ja rapeita silmuja currymajoneesissa

Ainekset

Siika

  • 4 siikafilettä
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 50 g voita
  • merisuolaa

Silmusalaatti-currymajoneesi

  • 1 kpl keltuainen luomu
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl auringonkukkaöljyä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl currya
  • 1 ras Rouskuvaa Silmusalaattia

Valmistus

Mausta kalafileet suolalla. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle öljyä. Laita kalafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes kalan liha alkaa muuttumaan läpikuultamattomaksi. Lisää voi pannulle ja anna ruskistua. Lusikoi voita kalan päälle paistamisen aikana. Tarjoa Silmusalaatti-currymajoneesin ja esim. höyrytetyn kukkakaalin kera.

Silmusalaatti-currymajoneesi
Sekoita kulhossa keltuaiset, Dijon-sinappi ja etikka. Kaada öljyt ohuena nauhana keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. Mausta currylla. Laita majoneesi peitettynä jääkaappiin odottamaan. Sekoita Rouskuva Silmusalaatti majoneesin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

FacebooktwitterFacebooktwitter