Silmusalaatti resepti - Pannuahvenet ja Rouskuva fenkoli-kurkkusalaatti

Pannuahvenet ja Rouskuva fenkoli-kurkkusalaatti

Ainekset

Pannuahvenet

  • 500 g nyljettyjä ahvenia
  • voita
  • suolaa

Fenkoli-kurkkusalaatti

  • 1/2 rasiaa Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1/2 kurkku
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 rkl öljyä, oliivi- tai rypsi
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1 ruukkutilli
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

  • Parsakaali Silmusalaattia

Valmistus

Kalasta kotimaiset ahvenet joko itse tai kalatiskiltä. Lisäkkeeksi valmistetaan raikas salaatti fenkolista ja kurkusta sekä Rouskuvasta Silmusalaatista. 

 

1. Halkaise ja viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Fenkolista kannattaa käyttää myös varret!
2. Halkaise kurkku pituussuunnassa, ja kaavi siemenet pois ruokalusikkaa käyttäen. Viipaloi kurkku.
3. Laita öljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri kulhoon, ja sekoita.
4. Lisää kulhoon Rouskuva Silmusalaatti, hienonnettu tilli, sekä kurkku- ja fenkoliviipaleet, ja nostele sekaisin. Laita jääkaappiin     tekeytymään ahventen paistamisen ajaksi.
5. Kuivaa tarvittaessa nyljettyjen ahventen pinta ja mausta kalat suolalla.
6. Paista kuumalla pannulla voissa niin, että kalat saavat kauniin värin pintaan.
7. Tarjoile rouskuvan fenkoli-kurkkusalaatin ja Parsakaali Silmusalaatin kera. Ruokajuomaksi sopii erinomaisesti esimerkiksi raikas ja kepeä vehnäolut.

FacebooktwitterFacebooktwitter