Silmusalaatti resepti - Pohjolan tacot villipeston kera

Pohjolan tacot villipeston kera

Ainekset

Tacot

  • 1 kpl iso juuriselleri kuorittuna
  • 2 dl kauramaitoa tai täysmaitoa

täytteet

  • 1 rasia Alfalfa Silmusalaattia
  • 1 prk Lapin Marian Kerkkä -villipestoa
  • 400g härkistä tai jauhelihaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • voita tai öljyä paistamiseen

Valmistus

Tämä rajoja rikkova resepti skandinaavista twistiä tacoihin, kun makua antaa suomalainen villipesto ja täytteet kääritään juuriselleristä tehtyyn lettuun. Maidossa keittäminen tekee sellerin mausta pehmeän. Reseptin voi toteuttaa vegaanisena käyttäen kasvimaitoa ja härkistä. 

  1. Leikkaa juuriselleristä ohuita pyöreitä kiekkoja – näistä tulee tortilla-lettuja.  
  2. Kuumenna maito, lisää sellerikiekot ja hauduta niitä miedolla lämmöllä 20 minuutin ajan kunnes ne ovat kypsiä. Huom. kiekkojen tulee peittyä maitoon, lisääthän tarvittaessa maidon määrää. 
  3. Juurisellerikiekkojen hautuessa paista härkis/ jauheliha kunnolla ruskeaksi paistinpannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Nosta kypsät sellerikiekot leivinpaperille ja kuivaa ylimääräinen maito talouspaperilla. 
  5. Kokoa tacot täyttäen ne Alfalfa Silmusalaatilla, härkikseksellä/jauhelihalla ja villipestolla.
  6. Nauti pirskahtelevan raikkaan juoman kanssa. 

 

Herkulliset villipestot löydät täältä: https://www.villipesto.fi/tuotteet

FacebooktwitterFacebooktwitter