Silmusalaatti resepti - Silmut in Tokio

Silmut in Tokio

Ainekset

  • 1 rasia Tulista Silmusalaatti
  • 4 kpl parhaita kananmunia
  • 400 g kylmäsavutofua
  • 1 kpl punainen chili
  • 4 kpl osterivinokkaita
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • ripaus suolaa
  • 4 rkl furikake (japanilainen mausteseos)
  • 6 dl haluamaasi lientä (Dashi, kasvisliemi, sieniliemi tai lihaliemi sopivat hyvin)

SUSHIRIISI

  • 2 dl sushiriisiä
  • 2 ¼ dl vettä
  • 2 rkl sushi su -kastiketta

TERIYAKI-KASTIKE

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl miriniä tai sokeria
  • pieni pala inkivääriä kuorittuna
  • 1 kpl valkosipulin kynsi murskattuna

Valmistus

Sushi-riisi
Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja laita kannelliseen kattilaan. Mittaa vesi joukkoon ja anna liota 5 minuuttia. Laita kiehumaan täydellä teholla. Kun riisi kiehuu, käännä lämpö pienimmälle teholle. Anna hautua 10 minuuttia. Käännä lämpö pois ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi laakeaan kulhoon ja lisää sushi su -kastike sekoittaen leikkaavin vedoin. Laita sivuun odottamaan.

Teriyaki-kastike
Kiehauta kaikki ainekset, anna maustua 20 minuuttia ja siivilöi.

Kokoa annokset: Keitä kananmunia 7 minuutin ajan kiehuvassa vedessä ja valuta kylmää vettä päälle. Kuori kananmunat. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tofu viipaleiksi ja lämmitä ne teriyaki-kastikkeessa. Paista sienet öljyssä rapeiksi ja mausta suolalla. Laita sushiriisiä kulhojen pohjalle. Kokoa päälle glaseeratut tofut, sienet, Tulinen Silmusalaatti ja furikake-mausteseosta. Lisää kananmunat kulhoon ja kaada kuuma liemi päälle.

FacebooktwitterFacebooktwitter