Silmusalaatti resepti - Uuniperunat aurajuusto-pekonitäytteellä

Uuniperunat aurajuusto-pekonitäytteellä

Ainekset

  • 1 rs Alfalfa Silmusalaattia
  • 1 rs Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 kg jauhoisia perunoita esim. rosamunda
  • 1 prk kermaviiliä
  • 100 g aurajuustomurua
  • 1 kpl ruukkuruohosipuli hienonnettuna
  • 1 kpl lime
  • 1 pkt pekonia
  • mustapippuria

Valmistus

Uuniperunat ovat maistuva ja täyttävä ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Uuniperunat maistuvat kaikille, kun täytteeseen valitsee omat suosikkimaut. Kokeile rouskuvaa aurajuusto-pekonitäytettä! 

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. 
  2. Pese perunat ja kuivaa ne huolellisesti. Tee pienet ristiviillot perunoiden pintaan. Laita uunivuokaan tai pellille, ja kypsennä uunissa 1,5-2 tuntia kunnes ovat pehmeitä. 
  3. Laita pekonit uunipellille ja laita uuniin paistumaan. Paista 15-20 minuuttia kunnes ovat rapeita. Ota pekonit pois uunista, kuivaa ne talouspaperilla ja leikkaa muruiksi. 
  4. Tee perunoiden kypsyessä täyte. Sekoita kermaviilin joukkoon puoli rasiaa Rouskuvaa Silmusalaattia, lisää aurajuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Lisää loraus limen mehua ja mustapippuria makusi mukaan. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan perunoiden kypsymistä. 
  5. Kokeile perunoiden kypsyyttä cocktail-tikulla. Ota kypsät perunat pois uunista, ja leikkaa viiltoja syvemmiksi. Lisää rouskuvaa aurajuustotäytettä reilusti, ja päälle pekonimurua ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile maukkaan Alfalfa Silmusalaatin kera. 
FacebooktwitterFacebooktwitter