Silmusalaatti resepti - Voileipäkakku El Clasicó

Voileipäkakku El Clasicó

Ainekset

  • 8 siivua saaristolaisleipää
  • 8 siivua täysjyväpaahtoleipää
  • 3 dl kauramaitoa (esim. Kaslink)

TÄYTE

  • ½ rasiaa Alfalfa Silmusalaattia
  • 150 g majoneesia
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g crème fraichea
  • 200 g lämminsavusiikaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

LISÄKSI

  • 3 kpl suolakurkku
  • 1 kpl kurkku

KUORRUTUS

  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g crème fraichea
  • ½ rasiaa Alfalfa Silmusalaattia
  • 200 g siianmätiä
  • 100 g lämminsavusiikaa

Valmistus

Tee ensin täyte. Sekoita kulhossa majoneesi, tuorejuusto ja cremefraiche tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon Alfalfa Silmusalaattia, ruodotonta savusiikaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Viipaloi kurkut ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla ja leikkaa halutessasi leivän kannat pois. Laita vuokaan ensin täysjyväpaahtoleipää 4 siivua ja kostuta ne kauramaidolla, lisää 1/3 kurkkusiivuista. Laita sitten vuokaan 1/3 täytettä sekä kurkkusiivuja ja sen jälkeen 4 siivua saaristolaisleipää. Taas täytettä 1/3 osa sekä kurkkusiivut ja täysjyväleivät, jotka kostutetaan. Sitten loput täytteet ja “kanneksi” saaristolaisleipää kostutettuna. Kääri komeus kelmuun ja laita kevyt paino päälle. Laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

Seuraavana päivänä sekoita cremefraiche ja tuorejuusto. Ota voileipäkakku vuoasta ja levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle. Koristele Alfalfa Silmusalaatilla, siianmädillä ja savusiikapaloilla.

FacebooktwitterFacebooktwitter